Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ψήφος... εμπιστοσύνης !!!

Και πλησιάζει σιγά σιγά η ώρα των εκλογών... Πλησιάζει η ώρα που θα χωθούμε πίσω από το κλειστοφοβικό παραβάν, θα πάρουμε μια τελευταία βαθιά ανάσα, θα αναλογιστούμε τις επιλογές μας και θα καταχωνιάσουμε την ψήφο μας μέσα στον λευκό φάκελο....


1)«Μπάμπη, τι είπαμε ότι θα ψηφίσω;», φωνάζει η ηλικιωμένη κυρία μέσα από το παραβάν που την έφεραν σχεδόν σηκωτή για να ψηφίσει.



2) «Κύριε, σας είπα και πριν μπείτε στο παραβάν ότι δεν σαλιώνουμε τον φάκελο. Έχει αυτοκόλλητο...», επαναλαμβάνει για 15η φορά η κοπέλα στον κύριο "Ξέρω-Ξέρω" που μπήκε φουριόζος να ψηφίσει. 

3)«Φέρε τα ψηφοδέλτια μωρή να τελειώνω» φωνάζει βιαστικός ο συμπαθέστατος κύριος με την κόκκινη μπλούζα και το τηλέφωνο στο χέρι που ετοιμάζεται να ρίξει την ψήφο του .
«Όχι, ρε Τάκη, δεν μιλάω σε σένα, σε αυτήν την βλαμμένη στο εκλογικό κέντρο μιλάω! Ναι, τώρα ψηφίζω! Ανατολάκη βέβαια!! Ένας είναι ο Θρύλος!! χαχαχα Ναι, ρε μαλ***, θα σε δω στο γήπεδο αύριο!».


4)«Νεαρέ, δεν πρόκειται να μπει έτσι ο φάκελος στην κάλπη...» παρατηρεί ο γραμματέας βλέποντας τον πρωτοεμφανιζόμενο ψηφοφόρο, το Μέλλον του τόπου του, να προσπαθεί να βάλει τον φάκελο στην κάλπη με την μεγάλη πλευρά προς τα κάτω. 
Η απελπισία της κυρίας που ακολουθεί,είναι έντονη όταν ο νεαρός, κατακόκκινος σαν παντζάρι από ντροπή, στρέφει τον φάκελο και δοκιμάζει να τον ξαναχώσει στην τρύπα με την... άλλη μεγάλη πλευρά! «Πάρ' το αλλιώς...» μουρμουρίζει από πίσω του.

Θα πείτε... «ο γελοιογράφος υπερβάλλει», κι όμως, τώρα που θα ψηφίσετε, αν πετύχετε κάποια αντίστοιχη φιγούρα μπροστά σας και σκεφτείτε εκείνη τη στιγμή ότι ενώ εσείς - μετά από ώριμη σκέψη, φιλτράρισμα επιχειρημάτων, και γόνιμο διάλογο - πήρατε την απόφαση να ψηφίσετε τον τάδε ή τον δείνα για να εξασφαλίσετε το μέλλον του Ελληνικού λαού, ο Ελληνικός λαός είναι ακριβώς μπροστά σας προσπαθώντας να βάλει ένα... τιμημένο φάκελο σε ένα κουτί, ίσως με θυμηθείτε....
Πηγή : http://thespiaka.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου