Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ήθος – Πάθος – Λόγος....



Ζούμε με συναισθήματα , όχι με τις ώρες στο ηλιακό ρολόι.
Θα έπρεπε να μετράμε το Χρόνο με τους χτύπους της Καρδιάς.
Αριστοτέλης



Το πείραμα με τον Βιολιστή στο Μετρό (Washington Post),της Νέας Υόρκης,λίγο ως πολύ το γνωρίζουμε όλοι.
Αυτό,που ενδεχομένως μας διαφεύγει,είναι ο σκοπός για τον οποίο διεξήχθη μια τέτοια κοινωνική μελέτη,πέρα από το προφανές της αδυναμίας εστίασης στην Ομορφιά που μας περιβάλλει,καθώς και την ανικανότητά μας να αναγνωρίσουμε το τι είναι σημαντικό,τι μας αρέσει και σε τι δίνουμε προτεραιότητα,όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση πίεσης,άγχους και στρές.
Ο Αριστοτέλης,στη Ρητορική,είπε ότι για να μπορέσεις να επικοινωνήσεις σωστά με τους ανθρώπους και να τους πείσεις για κάτι ή ακόμη περισσότερο να τους παρακινήσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις  τρεις μεθόδους :


 Ήθος , επειδή ο καθένας θα πρέπει να είναι ο ίδιος αξιόπιστος σαν χαρακτήρας για να μπορούν οι άλλοι να τον ακούσουν και ακόμη περισσότερο να τον εμπιστευτούν. 
– Πάθος , για να μπορέσει κάποιος να δείξει εμπιστοσύνη και να ακολουθήσει τον άλλο,θα πρέπει να μπορέσει να του αποδείξει ότι κατανοεί τα δικά του συναισθήματα. 
– Λόγος , για να μπορεί κανείς,να στηρίξει αυτά που λέει σε δεδομένα και να μη βλέπει τα πράγματα μέσα από τα δικά του μάτια και μόνο,λαμβάνοντας υπ'όψιν το γεγονός πως ,ο καθένας μας έχει τη δική του λογική και τη δική του οπτική γωνιά από την οποία βλέπει τα πράγματα, τα αντιλαμβάνεται και τα επεξεργάζεται.
Γι'αυτό και σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ χρειαζόμαστε τις μεθόδους αυτές καθημερινά για να διορθώσουμε ή να αναπτύξουμε καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις.  



Παρακολουθήστε,λοιπόν,σ'αυτό το καταπληκτικό animation,τον διάλογο μεταξύ του Joshua Bell,που εκφράζει το παράπονο του και του Αριστοτέλη,που τον καθησυχάζει, εξηγώντας παράλληλα τη Θεωρία του...
***Ενεργοποιήστε τους Ελληνικούς Υπότιτλους,κάνοντας "κλικ" στο τετραγωνάκι,κάτω δεξιά της οθόνης***

What Aristotle and Joshua Bell can teach us about persuasion...Conor Neill....ΕΔΩ



    Και μέχρι να επικοινωνούμε όλοι πιο 

               αποτελεσματικά....

    Να υγειαίνουμε και να χαμογελάμε !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου