Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Πεπρωμένο.....

Είναι αδύνατο σε άνθρωπο να γλυτώσει άλλον άνθρωπο από το πεπρωμένο του,
αναφέρει ο Πατέρας της Ιστορίας,Ηρόδοτος.....

Τι συμβαίνει όμως, όταν το...."αντίπαλον δέος",είναι ο Χρόνος ,αυτοπροσώπως ;;;;
Είναι η δύναμη της Αγάπης,ισχυρότερη και διαρκέστερη,ώστε ν'αντέξει και να δαμάσει κι Αυτόν ακόμα τον Πανδαμάτορα Χρόνο ;;;


Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Χρόνου - που παρουσιάζεται ως η προσωποποίηση του χρόνου - και της αδυναμίας του να κατανοήσει την επιθυμία του να αγαπήσει έναν θνητό. 
Οι σκηνές συνδυάζουν μια σειρά από σουρεαλιστικά έργα ζωγραφικής του Νταλί,με το χορό και την μεταμόρφωση. 
Παρακολουθήστε λοιπόν,το θαυμάσιο αποτέλεσμα της  πιλοτικής παραγωγής,που ξεκίνησε το 1945 - 58 χρόνια πριν από την ολοκλήρωσή της - και ήταν μια συνεργασία μεταξύ του Walt Disney και του Ισπανού  υπερρεαλιστή ζωγράφου, Σαλβαντόρ Νταλί. 
Η επεξεργασία του Destiny(Πεπρωμένο) του Salvador Dali και του Walt Disney,που έγινε από τον Νταλί και τον John Hench,είχε διάρκεια 8 μηνών, μεταξύ του 1945 και 1946. 
Ο Hench περιγράφεται ως «πνευματική υπόσταση" που ήξερε καλύτερα από τον Dali τα μυστικά της ταινίας της Disney. 
Για κάποιο χρονικό διάστημα, το έργο παρέμεινε μυστικό. 
Το έργο του ζωγράφου Salvador Dali ήταν να προετοιμάσει μια σειρά έξι λεπτών,που να συνδυάζει κινούμενα σχέδια με ζωντανούς χορευτές και ειδικά εφέ για μια ταινία με την ίδια μορφή όπως το "Fantasia". 
Ο Νταλί στο στούντιο,επεξεργαζόταν τους χαρακτήρες της Disney,που αγωνίζονται ενάντια στο χρόνο - το γιγαντιαίο ηλιακό ρολόι που προκύπτει από τη μεγάλη πέτρινη όψη του Δία και που καθορίζει τη μοίρα όλων των ανθρώπινων μυθιστορημάτων. 
Ο Νταλί και ο Hench είχαν δημιουργήσει μια νέα τεχνική animation(κινουμένου σχεδίου), το κινηματογραφικό ισοδύναμο της «παρανοϊκής ιδιοσυγκρασιακής συνείδησης» του Νταλί.
Η μέθοδος ήταν εμπνευσμένη από το έργο του Φρόυντ για το υποσυνείδητο και τη συμπερίληψη των κρυφών και διπλών εικόνων.
Ο Νταλί,σχετικά με την υπόθεση του έργου,δήλωσε: "Η Ψυχαγωγία αναδεικνύει την τέχνη...οι δυνατότητές της είναι απεριόριστες."

Η πλοκή της ταινίας έχει περιγραφεί από τον Νταλί ως : «Μια μαγευτική απεικόνιση του προβλήματος της ζωής μέσα στο λαβύρινθο του χρόνου."
Ο Walt Disney είπε ότι ήταν : «Μια απλή ιστορία για μια νεαρή κοπέλα στην αναζήτηση της αληθινής αγάπης."



***Το τραγούδι Destino,του οποίου τη μουσική του έγραψε ο Armando Dominguez,ερμηνεύει θαυμάσια,με την υπέροχα αισθησιακή της φωνή,η εξαιρετική Dora Luz ***

Τα συμπεράσματα....δικά σας....!!!


Καλό Ξημέρωμα....

Κι ένα Υπέροχο & Δροσερό 

Σαββατοκύριακο για όλους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου