Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ" ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ !







Τουλάχιστον όχι για όλους......!!!
Αυτό που θα'πρεπε να είναι το κύριο μέλημά μας,είναι ο τρόπος διαφύλαξης και κληροδότησης των Ιδανικών που πρέσβευε η γενιά εκείνη !

Το νόημα είναι σαφές :

Κανένα Κόμμα...
Κανένα Πρωτογενές Πλεόνασμα...
Κανένα Success Story...
Κανένας Τραπεζικός Λογαριασμός...
Καμία Δουλειά....
ούτε μία Προϋποσχόμενη Θέση,δεν είναι ικανά ώστε να υποδείξουν στον Καθέναν από εμάς τον Τρόπο που πρέπει να σκέφτεται και να πράττει !!!



Η Συνείδησή μας μόνο,σε αγαστή συνεργασία με τα "Πιστεύω" μας,είναι τα συστατικά που ενισχύουν την Ελευθερία της Σκέψης και αποτίναξη των ζυγών που εμποδίζουν βάναυσα την Έκφραση και τη Δημιουργικότητα! 

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ : Ο "Φάρος Γνώσης" είναι ερμητικά κλειστός εδώ και καιρό,εξ'αιτίας των μέτρων διαθεσιμότητας !

ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΩΜΙ : Έχει αρχίσει να σπανίζει και κατά τόπους έχει ήδη εξαφανιστεί,αφού η οικονομική εξαθλίωση και η ανεργία,έχουν χτυπήσει "κόκκινο",από τις ληστρικές επιθέσεις των Ταγών,που εμείς επιλέξαμε να μας εκπροσωπούν στη Βο(υ)λή των Επιτρόπων !

ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ : Η Παιδεία έπαψε προ πολλού να προβάλλει Αξίες και Πρότυπα ! Η Δωρεάν Παιδεία,καταπατήθηκε από τις ερπύστριες της Δημοσιονομικής Έκτακτης Ανάγκης !


ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ : Έχει αδρανοποιηθεί από τα περισσεύματα της ασυδοσίας και τη θέση της έχει καταλάβει η Ελευθεριότητα,που δεν είναι γέννημα του Λαού,αλλά βίαια επιβεβλημένη από την "Δημοκρατική" - κατά το ωφελείσθαι - Κυβέρνηση !


Αυτά είναι τα ιδανικά που όλοι μας οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να προστατέψουμε στην πράξη !
Για τούτα πρέπει να δεσμευτούμε προς τις επόμενες γενιές !
Παρά τις δυσκολίες και το οξύμωρο των καιρών που διανύουμε, δεν θα παραμείνουμε παθητικοί και άβουλοι θεατές μιας επερχόμενης καταστροφής !

Παρόλο που η τάση της Ιστορίας,είναι να επαναλαμβάνεται,έχει φτάσει η εποχή που τα Συνθήματα,θα πρέπει να δώσουν τη θέση τους στα Έργα !


Καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται τα γεγονότα με τον δικό του τρόπο.
Όμως,η έλλειψη Σεβασμού και η αναιδής Προκλητικότητα που η εκάστοτε κοινωνική ή πολιτική ομάδα καπηλεύεται για λογαριασμό της την επέτειο της Εξέγερσης,είναι τουλάχιστον καταδικαστέες !

Η κριτική μας διάθεση απέναντι στα "κακώς κείμενα" της Εξουσίας,δεν θα αποτελέσει το εφαλτήριο,ώστε να χάσουμε παντελώς την Πίστη μας στους θεσμούς και τα ιδανικά της Δημοκρατίας !

Η Αλληλεγγύη,η Αξιοπρέπεια και η Ανυπακοή αποτελούν αναφαίρετα Δικαιώματά μας και δεν εκχωρούνται σε Κανέναν !

Θα αρκούσε έστω αν βγαίναμε έξω από τα στεγανά της σκέψης και της νοοτροπίας και με εφόδια την αποκλίνουσα σκέψη και την κριτική μας ικανότητα να φιλτράρουμε και να αποκωδικοποιήσουμε τα γεγονότα - όπως αυτά μας σερβίρονται - μειώνοντας στο ελάχιστο τον καταιγισμό άσκοπων προπαγανδιστικών θεωριών και ιδεών !

Παρατηρούμε ενδελεχώς...
Μαθαίνουμε...
Σκεφτόμαστε...
Κρίνουμε...
Διαμαρτυρόμαστε...
Επικροτούμε...
Παροτρύνουμε...
Συμμετέχουμε και Ενεργούμε με Αίσθημα Ευθύνης γι'αυτά που καλούμαστε να αφήσουμε παρακαταθήκη στα Παιδιά μας.....

Γνώση και Επικοινωνία,θεωρώ πως είναι τα πιο αναγκαία εφόδια για να επιτευχθεί οτιδήποτε,μαζί με την Πίστη στην Ιερότητα του Σκοπού !
Άλλωστε το κόστος της απευθείας αντιπαράθεσης,είναι πολύ μικρότερο από τις θυσίες στις οποίες έχουμε υποβληθεί !

Aυτό είναι για μένα το νόημα της Επετείου του Πολυτεχνείου !!!!
Με σεβασμό στην αντίθετη άποψη και τη διαφορετικότητα !




ΑΙΧΜΗ ΔΟΡΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου